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Dear Steve,
IASB Discussion Paper on Extractive Activities (“Discussion Paper”)

I refer to your letter dated 5 May 2010 on the above to our Mr. Mark Dickens which has
been passed to me for my attention.

We have completed our review of the Discussion Paper and our views are set out below.
We note that the Discussion Paper represents the preliminary views and recommendations
of a project team and comments received on the Discussion Paper will assist the IASB in
deciding whether a new accounting standard should be developed for extractive activities.
In general, we support the use of historical cost as the measurement basis for extractive
activities discussed in the Discussion Paper. We also support the development of a set of
disclosure requirements for extractive activities.

Our comments are discussed further below.

Unit of actount

We note in paragraph 3.40 of the Discussion Paper that “The current IASB/FASB
conceptual framework project has identified unit of account as an important issue, but
this has not yet been addressed.” We believe that the IASB should ensure the “unit of
account” issue is resolved in the Conceptual Framework Project so that any proposed new
accounting standard on extractive activities, as it relates to “unit of account”, will be
consistent with the Conceptual Framework.
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Asset recognition

Paragraph 3.11 of the Discussion Paper states that “the asset recognition criteria are
under review as part of the IASB/FASB conceptual framework project. Furthermore, in
IFRS 3 Business Combinations and as part of the redeliberations on IAS 37 Provisions,
Contingent Liabilities and Contingent Assets, the IASB has decided to include probability
assessments in the measurement of an asset or liability rather than in determining
whether the asset or liability should be recognised. Consequently, both the existing asset
recognition criteria and the implications of removing probability from asset recognition
are considered in this analysis for completeness.”

First, we are concerned that asset recognition proposed in the Discussion Paper is not
based on the definition of an asset under the current Conceptual Framework. We believe
any change in principles including the definition and criteria for recognition of assets
should be included in the project on the review of the Conceptual Framework.

Second, we would note that the proposals to recognise “additional costs” subsequent to
the acquisition of exploration rights as an asset is not consistent with the recognition
criteria of an asset under the current Conceptual Framework. The Discussion Paper
argues that the subsequent costs are “integral and inseparable” from the legal rights and
should be recognised as assets. However, it did not explain clearly how these subsequent
costs can be treated as “enhancements™ to the exploration rights to justify being
recognised as assets.

In addition, the proposal for the “additional costs” is inconsistent with the current
principles and accounting treatment for research and development costs (“R&D costs™).
Currently, R&D costs are expensed as incurred and will only be capitalised if the product
or project is determined to be technically and commercially feasible and the entity has
sufficient resources and the intention to complete the development. We are concerned
that the proposal may set a precedent and in future different models may be developed for
different industries.

Therefore, we suggest that the IASB should elaborate in detail why costs subsequent to
the acquisition of exploration rights should be treated as “enhancements” to the rights and

how these costs meet the recognition criteria of an asset under the Conceptual Framework.

Impairment of exploration rights and assets

The Discussion Paper proposes that exploration assets should be written down only when
there is a high likelihood that the carrying amount will not be recoverable in full.
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The Discussion Paper argues that testing exploration property using IAS 36 “Impairment
of Assets” may not be appropriate for recognition of impairment on exploration property.
Paragraph 4.57 of the Discussion Paper tries to explain the need for a different approach
and states that “there is no relationship between the cost of exploration activities and
what is gained from that exploration” and “until sufficient information is available to
evaluate the exploration results and reach a conclusion on whether economically
recoverable quantities of minerals or oil and gas have been found, it is not possible to
make any (reliable) judgements that the carrying amount of an exploration property (ie
the cost of the exploration rights and any subsequent exploration and evaluation activities)
would be less than its recoverable amount.”

The proposal appears to suggest that exploration property can continue to be carried as an
asset and will not normally be impaired. = We believe that this will result in the deferral
of exploration expenses indefinitely on the presumption that commercially extractable
resources will be found which may not be the case. We believe that as exploration rights
normally have a specified time period during which exploration is allowed, exploration
rights including “enhancements” should normally be amortised over the period of the
rights. In the event that commercially extractable resources are discovered, the IJASB
may wish to further study and consider whether the cost of exploration rights may be
transferred and be included as part of extractive assets if the exploration costs are
expected to be recoverable through the sale of the extracted resource. This would be
consistent with the current principle and accounting treatment for R&D costs.

We look forward to seeing the views of the IASB and its proposed direction for
accounting for extractive activities.

We hope that the above comments are helpful.
Yours sincerely,

For and on behalf of
The Stock Exchange of Hong Kong Limited

Colin Chau

Senior Vice President
Listing Division
CC/CRC/el

c.c.  Mr. Mark Dickens — Head of Listing



